Durere de sâni şi de sfârcuri? Detaliul care te trimite de urgenţă la medic

De-a lungul vieţii, femeile se pot confrunta cu diverse simptome la nivelul sânilor. Durerea, sensibilitatea şi schimbarea formei sânilor pot fi principalele simptome întâlnite, care pot fi în unele situaţii inofensive, iar în altele, indicii că ar trebui să te prezinţi imediat la un control medical. 

Cancerul este una din cele mai întâlnite şi grave afecţiuni ale zilelor noastre şi tot mai multe femei prezintă riscul de a dezvolta o formă de cancer mamar. Un control realizat la intervale regulate de timp şi prezentarea la medic de fiecare dată când te confrunţi cu simptome atipice, poate preveni apariţia şi evoluţia acestei boli. 

La nivelul sânilor, durerea, umflăturile şi mâncărimea sunt cele mai frecvente simptome şi nu alarmează nicio femeie. Acest lucru se întâmplă şi din cauza faptului că ele apar, în general, în perioada pubertăţii, ovulaţiei sau chiar la menopauză, din cauza schimbărilor hormonale.

Medicii recomandă să fim atente la durata în timp a acestor simptome, dar şi dacă vin însoţite de alte schimbări neobişnuite, la nivelul sânilor. 

Boala Paget mamară este o tumoră rară a mamelonului şi reprezintă una din cele mai serioase complicaţii cu care se poate confrunta o femeie. Cauzele acestei boli nu au fost stabilite, însă medicii sunt de părere că factorii genetici şi schimbările hormonale pot declanşa această boală.

Cum se manifestă boala Paget?

  • modificări ale formei mamelonului
  • scurgeri de culoare roşie sau galbenă 
  • mâncărime şi iritaţie
  • mamelonul este turtit sau retractat
  • simptomele apar la un singur mamelon

Foto: Hepta

Citeste si:

Cum scăpăm de FOLICULITĂ, infecţia cauzată de EPILAT?

Cu o floare se face primăvară? Uite cum o să fie vremea până pe 1 martie


facebook whatsapp twitter pinterest