Certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, refuzat de procurori. De ce nu a fost ridicat

Certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, refuzat de procurori. De ce nu a fost ridicat © Arhivă

Situație bizară în cazul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani dispărută în Caracal care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă. Certificatul ei de deces, emis de INML, nu a fost încă ridicat de procurori.

Procurorii nu au ridicat certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, anunță RomâniaTV. O mișcare cel puțin ciudată, mai ales în contextul în care ultima lună a fost marcată de un scandal de proporții legat de validitatea concluziilor medicilor legiști de la INML.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a contestat vehement expertizele de la INML, cele conform cărora dinții și fragmentele osoase găsite în butoiul lui Dincă ar aparține Alexandrei Măceșanu. A făcut apel la o expertiză în străinătate, în același timp în care DIICOT se gândea la o rupere a colaborării cu INML.

Așadar, certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, emis în baza expertizelor realizate la INML, rămâne pe masa medicilor legiști.

Familia Alexandrei nu a vrut să dea buletinul fetei

În urmă cu câteva săptămâni, atunci când procurorii DIICOT au mers în Dobrosloveni, la casa părinților Alexandrei, oamenii au refuzat să predea buletinul adolescentei, necesar pentru eliberara certificatului de deces. Într-o situație asemănătoare s-a aflat și mama Luizei Melencu, care a fost chiar amendată, cu suma de 5.000 de lei, pentru că a refuzat să dea mai multe probe ADN. Luni, însă, familia Luizei a fost la sediul IGPR, pentru recoltarea de probe ADN. Și acolo s-a lăsat cu scandal, familia și avocatul Tonel Pop acuzând că Monica Melencu a fost obligată, amenințată și umilită de comisarul din fruntea cazului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro