DIICOT investighează activitatea lui Gheorghe Dincă din Italia. Inculpatul ar fi putut acționa sub un alt nume

DIICOT investighează activitatea lui Gheorghe Dincă din Italia. Inculpatul ar fi putut acționa sub un alt nume © arhivă

Ancheta în cazul Caracal continuă, iar informațiile care ies la iveală pe parcusul timpului sunt șocante. Se pare că, tot mai mult, se conturează ipoteza unei rețele de trafic de persoane, iar DIICOT investighează și activitatea lui Gheorghe Dincă din Italia. 

Noi detalii în cazul Caracal. DIICOT a trimis prin biroul Eurojust în Italia ordin european de anchetă pe numele lui Gheorghe Dincă și cere informații despre activitatea lui de acolo și despre cercul relațional al inculpatului.

Această decizie înseamnă că se ia în calcul, fară dar și poate, ipoteza unei rețele de trafic de persoane și că se lucrează în vederea determinării posibilei rețele. De altfel, este posibil ca Gheorghe Dincă să fi acționat sub un alt nume în Italia, transmite Antena3. 

În urmă cu puţin timp, când percheziţiile erau în toi la locuinţa sa, Gheorghe Dincă ar fi stat de vorbă cu anchetatorii şi, însoţit de un psiholog, ar fi spus că nu este implicat într-o reţea de trafic de persoane. De altfel, Gheorghe Dincă ar fi recunoscut că, în trecut, a dus mai mulţi muncitori în Italia, contra unei sume de bani: 500 de euro! Acolo, cunoştinţele lui Dincă le găseau muncitorilor locuri de muncă, moment în care inculpatul îşi primea partea de bani, ar fi susținut chiar el, potrivit RTV.

Pe lângă faptul că Gheorghe Dincă a fost stabilit în Italia, iar soţia lui locuieşte acolo, Alexandru Cumpănaşu îl indica pe un anume Mihai Zamfir, zis şi Angelo Bianco. Acesta, un român stabilit în Bari, ar fi cel care are "grijă" de fetele racolate de inculpat în România, făcând parte dintr-o amplă reţea de trafic de minore.

Șeful DIICOT spune că Luiza ar putea fi în viață

Șeful DIICOT a declarat recent că nu este exclusă posibilitatea ca Luiza Melencu, fata pe care Gheorghe Dincă a mărturisit că a ucis-o și care a dispărut în aprilie anul acesta, să fie în viață.

“Noi am cerut urgentarea rezultatelor de la IML. Există un interes foarte mare, dar să vedem când ne vom trimite rezultatele. (...) Nu excludem niciuna dintre variante. Testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente și nu putem exclude nimic“, a spus procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro