Evenimente interzise în România, de teama coronavirusului! Ce se întâmplă cu şcolile? Anunţul făcut de Raed Arafat

Evenimente interzise în România, de teama coronavirusului! Ce se întâmplă cu şcolile? Anunţul făcut de Raed Arafat © arhivă

După ce numărul cazurilor confirmate de coronavirus în România a ajuns la 13, autorităţile au decis interzicerea mai multor evenimente şi suspendarea cursurilor în o parte din şcolile din România. Totodată, accesul în spitale este limitat pentru o categorie de oameni! Avem toate detaliile!

Autorităţile au decis interzicerea evenimentelor la care participă mai mult de o mie de persoane, pe întreg teritoriul României, până la finalul lunii martie. De asemenea, autorităţile locale pot lua decizia de a interzice şi evenimentele cu mai puţin de o mie de persoane. 

„Se interzic activitățile unde participă mai mult de o mie de persoane, până la 31 martie. Pentru fiecare eveniment unde sunt mai puțin de o mie de persoane, decizia se va lua la nivel local. Măsura va fi prelungită în funcție de evoluția crizei. Este o măsură preventivă”, a anunțat Raed Arafat.

„Referitor la adunările sub o mie de oameni, deciziile vor fi nuanțate și se vor aplica anumite criterii de evaluare a riscului. Se va lua în considerare densitatea mulțimii, raportată la suprafața în care se găsesc acești participanți.

Se va ține cont și de scopul și tipul evenimentului – sportiv, politic, cultural, religios”, a completat secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Ce se întâmplă cu şcolile

În ceea ce priveşte cursurile din şcoli, acestea au fost suspendate în cazul instituţiile de învăţământ în care au apărut cazuri de coronavirus

Totodată, s-a decis sistarea stagiilor practice în spitale pentru studenţii universităţilor de la medicină şi farmacii. Cei care participă în calitate de voluntari reprezintă o excepţie. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro