Cabral şi Andreea Ibacka, îngenuncheaţi de durere! O apropiată a lor se zbate în viaţă şi moarte, după incendiul din Colectiv

Andreea Ibacka - foto: Facebook

Lacrimi, durere şi rugăciuni fierbinţi pentru Cabral şi Andreea Ibacka. Incendiul din Cluibul Colectiv a lăsat urme adânci în sufletul celor doi, după ce o apropiată a lor a ajuns în stare critică la Spitalul Pantelimon din Capitală, acolo unde se zbate între viaţă şi moarte.

Andreea şi Cabral trec prin momente grele, la fel ca alte câteva sute de familii, după nenorocirea care a avut loc, vineri noapte, în clubul Colectiv, acolo unde 30 de suflete nevinovate şi-au găsit sfârşitul şi peste 140 de trupuri au fost arse de flăcările nemiloase. Potrivit surselor noastre, cei doi au ajuns astăzi la Spitalul Pantelimon, acolo unde au încercat să afle informaţii despre o apropiată care a ajuns pe patul de spital, în stare critică, în urma incendiului violent din Clubul Colectiv. Tulburaţi, Andreea şi Cabral şi-au împreunat mâinile pe holurile spitalului, cerând sprijin Divinităţii. După câteva zeci de minute, au plecat în grabă din unitatea spitalicească, vizibil afectaţi de veştile primite.

Şi-au strigat disperarea pe Facebook

Cu doar câteva ore în urmă, atât Andreea, cât şi Cabral şi-au strigat disperarea pe Facebook.

„Scriu aici pentru că nu știu la cine să apelez: o parte dintre victimele accidentului de la Colectiv sunt la spitalul Sfântul Pantelimon, dar despre ei nu se scrie nimic. Trei dintre victime sunt în stare gravă și din câte se pare este mare nevoie de ajutor specializat. Știe cineva unde trebuie vorbit astfel încât una dintre echipele internaționale să vină și aici? AJUTOR, vă rog, ne mor prietenii! Starea lor deja s-a degradat foarte mult", a scris Andreea Ibacka, soția lui Cabral, pe pagina sa de socializare.

„De când am auzit de nenorocirea de vineri am considerat că nu trebuie să scriu pe blog sau Fb, cred cu tărie că în astfel de momente ar trebui rostite în spațiul public doar cererile de ajutor și informările relevante pentru a rezolva problemele.

Nu înjurături, nu acuzații, nu bălăcăreli și judecăți.

Primul moment
Acum cred că e momentul să ne îngrijim prietenii care se luptă pentru viața lor, e momentul să ne plângem morții.
Acum plângem. Și poate că lacrimile astea n-ar trebui amestecate cu nimic altceva. Poate că ar trebui să lăsăm pentru puțin mai târziu ura și dorința de dreptate. Poate că acum ar trebui să ne strângem unii într-alții și să încercăm să fim puternici.
Următorul moment poate că ar trebui să vină mâine. Sau poimâine. Nu știu când, știu doar că acesta ar trebui să fie momentul în care să ne aplaudăm eroii.

Al doilea moment
Citesc disparat în fel-de-fel de locuri despre fel-de-fel de oameni care ne-au salvat prietenii, cei care au putut fi salvați.
Vorbim de cei care s-au transformat din victime în salvatori și-au intrat din nou în club să-i salveze pe ceilalți… ei sunt eroii noștri.
Vorbim de vecinii clubului care-au sărit în foc să ajute victimele… ei sunt eroii noștri.
Vorbim despre echipajele de la Ambulanță, de tot sistemul medical din București, de toți doctorii, toate asistentele, șoferii, brancardierii, de toți… ei sunt eroii noștri.
Vorbim de toți cei care au salvat oameni. Ei sunt eroii noștri, pe care trebuie să-i aplaudăm.
Pentru că merită asta, merită aprecierea noastră, merită să dăm cu fruntea de pământ în timp ce le mulțumim pentru riscurile asumate, pentru eforturile făcute.
Trebuie să le mulțumim pentru ca lumea întreagă – dar mai ales ai noștri – să știe că românii știu a-și prețui eroii.

Al treilea moment: judecata.
Fără furie oarbă, asta n-a ajutat pe nimeni.
Dar cu presiunea maselor, avându-ne pe toți în spate… hai să vedem vinovații.
Nu suntem în anul 1200 să-i mătrășim în piața publică… suntem în 2015 și avem legi.
Și în virtutea acestor legi vreau să-i văd pedepsiți pe cei care mi-au omorât prietenii.
Să-i văd pedepsiți pe cei care mi-au mutilat prietenii.
Să-i văd pedepsiți pe cei care au făcut în așa fel încât atâția români tineri au murit și mulți alții se luptă acum cu moartea, respirație cu respirație.
Nu putem permite să lăsăm și asta să treacă.
Nu fac politică.
Dar aș vrea ca cei sacrificați de dragul unor șpăgi criminale să aibă măcar liniștea că cei care i-au omorât sau nenorocit au fost pedepsiți.
Te rog să nu dai share acestui text. Nici like. N-am scris pentru mine, pentru trafic sau pentru apreciere. Ce te rog – în cazul în care ești de acord cu ce-am scris mai sus – te rog să-ți folosești și tu vocea sau tastatura pentru a spune cum simți.
Și când va veni momentul să cerem dreptate… să fim o singură voce”, a mărturisit şi Cabral, potrivit cabral.ro.

Clubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die".  Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur, iar 30 de persoane au murit și peste 140 sunt internate în stare gravă sau critică.

Citeşte şi:

VIDEO / Monseniorul Ioan Robu, declaraţii halucinante despre incendiul de la Colectiv: "NU s-a întâmplat din vina lui Dumnezeu, ci din cauza oamenilor"

Andreea Ibacka, strigăt disperat după incendiul din „Colectiv”!

Din suflet pentru suflet! Simona Halep, solidară cu cei afectaţi de tragedia din Club Colectiv

GEST EMOŢIONANT făcut de Mihai Neşu pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv

DECLARAŢII CONTRADICTORII în cazul COLECTIV. Medicii spun că au ajuns la 11 minute, martorii îi contrazic: "Prima ambulanţă a ajuns dupa 20 de minute"

Ajutoare pentru donatori! Mobilizare majoră la spitalele din Bucureşti

A avut zile! Fiul lui Cristian Tudor Popescu, client fidel al clubului Colectiv: "A cântat acolo de trei ori cu formația și ar fi fost absolut firesc să se afle acolo"

ŞOC! Patronii clubului Colectiv nu vor fi acuzaţi de omor calificat! Ce învinuri le-au adus procurorii

Viorel Lis tună şi fulgeră, după incendiul din Colectiv: "Primăria Sectorului 4 e de vină. Acolo s-a dat autorizaţia"

Daniel Buzdugan, despre incendiul de la „Colectiv”: "F**"-vă în gură de politruci cu legile astea ale voastre făcute de voi și doar pentru voi"


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro